Presentatie

Chimène

Chimène van Oosterhout (Willemstad (Curaçao), 11 februari 1964) is een Nederlands presentatrice en actrice. Haar oma was Indiaas en kwam uit Calcutta. Haar opa Creools en hij kwam oorspronkelijk uit Suriname. Tot haar zevende levensjaar leefde zij met haar Antilliaanse moeder en Nederlandse vader op Curaçao (Nederlandse Antillen).

Op zevenjarige leeftijd verhuisde Van Oosterhout van de Nederlandse Antillen naar Nederland. Vanaf haar veertiende was ze werkzaam als model. Na haar VWO en een studie communicatiewetenschappen vertrok Van Oosterhout naar het buitenland als PR Manager voor de Franse reisorganisatie Club Med en reisde de gehele wereld over. Hierdoor spreekt ze inmiddels zes talen [Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans]. Nadien werkte ze in de pr-business. Toen de geest van Van Oosterhout, als tweede opleiding psychologie besloot te gaan studeren, verliet ze het bedrijfsleven en stuurde een tape naar de TROS. Daar kon ze direct als omroepster aan de slag. Na anderhalf jaar verhuisde ze naar Veronica. Zij was daar een van de laatste echte omroepsters van de Nederlandse televisie. Sindsdien heeft ze zich geprofileerd als actrice en, steeds meer, als presentatrice. In deze hoedanigheid heeft ze voor verschillende omroepen gewerkt.

 

 

 

Mouniera

Mounira Mansour studeerde aan de Acteursschool en maakte haar debuut in de serie Westside van de NPS. Daarna werd ze door Kemna Casting gecast voor de jeugd serie Spangas waar ze 3 seizoenen de rol van Marjana speelde. Bioscoopfilms volgden als Spangas op Survival en Carmen van het Noorden. Hierna speelde ze nog meer mooie rollen in o.a Shouf Shouf,

Van God Los 2, Flikken Maastricht, Aaf, Moordvrouw e.a. Vorige zomer stond ze op de parade met de voorstelling Rayhana. Naast het acteren geeft Mounira acteerworkshops, Presenteert ze evenementen, schrijft ze columns, doet ze modellenwerk en commercials. Het afgelopen jaar presenteerde zij o.a. het RTL4 TV programma ‘Life Is Beautiful’.