OM1601_001000_cover_ok.indd

Everon Jackson Hooi

Hooi werd geboren op het eiland Curaçao, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Zijn moeder en hij kwamen te wonen in Dordrecht. Na afronding van de mavo in het jaar 1999, besloot Hooi de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan volgen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens zijn studie was de acteur ook veel bezig met zijn grote passie acteren. Hierdoor liep hij wat vertraging op. In 2003 speelde Hooi de rol van Ciro Pieterszoon in de dramaserie De Erfenis.

Sinds januari 2005 is de acteur te zien als Bing Mauricius in de dagelijkse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Sinds 1997 is hij als vrijwilliger werkzaam bij Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). In 2005 begon hij zijn werk als ambassadeur bij IKN om haar werk onder de aandacht te brengen. In februari 2007 bezocht Hooi samen met het EO-programma Nederland Helpt Roemenië. Bij zijn terugkeer in Nederland startte hij de actie ‘Bouwen met Everon’. In 2009 nam Hooi een pilot op van zijn zelfbedachte dramaserieWestwijk